Anpassa utbudet efter målgrupp

Nu har vi skrivit mycket om allmänna presenter och om presenter för särskilda högtider, samt vilken skillnad det kan vara för den som ska köpa presenterna att hitta rätt.

Att ge bort ett gåvokort med varierat och brett utbud fungerar för de flesta; för olika kunder, leverantörer, medarbetare, anhöriga etc. Har man däremot en väldigt specifik inriktning på sitt företag kan även specifikt inriktade gåvokort vara den bästa lösningen.

Anpassa utbudet

Att ge bort ett gåvokort fyllt med erbjudande på produkter som du vet att mottagaren med all sannolikhet kommer ha användning för är den ultimata gåvan. Det blir inte så mycket bättre.

Det är dels ett sätt att knyta an till kunder och leverantörer, men också ett enkelt och bra sätt att bygga relationer med sina anställda.

Tar du dig tid och verkligen tänker igenom vilka erbjudanden de gåvokort du ska ge bort ska innehålla, får man ju verkligen säga att du har lagt manken till. Personalen känner sig uppskattad och sedd, och kunderna blir nöjda och återkommer förmodligen.

61 - Anpassa utbudet efter målgrupp

Här följer några exempel på vad ett specifikt inriktat gåvokort kan innehålla:

  • Produkter för jakt: exempelvis rengöringsprodukter för att rengöra vapen och annan utrustning, praktiska tillbehör såsom ryggsäckar, sittunderlag, hattar och kepsar med mera.
  • Produkter för fiske: extrautrustning i form av fiskedrag, sittunderlag, verktyg, regnkläder med mera. Det finns hur mycket som helst att köpa till sin redan befintliga utrustning, varför ett gåvokort med all sannolikhet kommer att nyttjas med glädje.
  • Produkter för golf: till exempel golfbollar, handskar, scorecards, kepsar, solglasögon och så vidare. Då detta är en sport som kräver mycket och ganska dyr utrustning kan ett gåvokort på sådana produkter bli mycket uppskattat och användbart.
  • Produkter för hemmet: detta kan vara allt från textilier och tavlor till affischer, ramar och dylika inredningsdetaljer. De flesta gillar inredning, och ett kort fullspäckat med inredningsprodukter brukar ge upphov till mycket glädje!

Detsamma gäller för skönhetsprodukter, såsom hud- och hårvård, kosmetika, nagelvård, parfym med mera.