Det där lilla extra

För att hitta företag som säljer gåvokort går man enklast in på nätet. Många erbjuder förtryckta standardkort som passar de flesta. En del erbjuder dessutom en del extratjänster; tjänster som kan ge det där lilla extra till din gåva.

Exempel på extratjänster

Det finns en rad tjänster som kan göra dina gåvokort mer personliga och unika. Det kan handla om allt från tryck i form av en personlig hälsning till en dikt, en gratulation eller kondoleans. Många företag erbjuder färdiga tryck för specifika tillfällen.

Du kan alltså välja ett motiv eller en text som leverantören har valt, oftast kan den kombineras med en kortare personlig hälsning och signatur. Kostnaden för extratjänster som denna brukar vara relativt liten, många erbjuder även mängdrabatt.

Eget tryck

21 - Det där lilla extra

Vill du hellre utforma ett eget tryck, eller använda företagets logotyp, går det alldeles utmärkt. Med fina bilder från senaste konferensen eller företagsevenemanget blir korten mer personliga än om man endast trycker företagslogotypen.

Du kan till och med utforma ett helt eget, unikt kort; du bestämmer kortnamn, innehåll, design och layout. Det du behöver ta reda på innan du gör detta, är vilka produkter du kan fylla kortet med.

Olika leverantörer erbjuder olika produkter, vissa mer nischade än andra. Det enda negativa är att det oftast krävs en upplaga på upp till 500 kort för att en leverantör ska ta sig an uppgiften.

Egna bilder, logotyp och text bör skickas via mejl. Generellt sett kommer det ett korrektur för godkännande innan korten går i tryck. Då har du alltså möjlighet att vara med och påverka ytterligare. Efter det att du godkänt ett korrektur går det ganska snabbt från tryck till färdig produkt.

Få hjälp med distributionen

22 - Det där lilla extra

Nu har du tänkt på alla andra, det är dags att tänka på dig själv. Ta hjälp med distributionen genom att tacka ja till att leverantören lägger korten i kuvert, adresserar dem och sedan postar dem, allesammans. Enkelt, smidigt och välförtjänt!